Árnyékolástechnika

Árnyékolás felsőfokon – személyre szabott megoldások minden igénynek megfelelően!
Redőny

A redőny, legyen az műanyag redőny vagy alumínium redőny, máig a legkedveltebb árnyékolási mód. Egyaránt hatékony megoldás a bejövő fényerő szabályozására és az időjárás viszontagságainak kívül tartására.
A mai világban koránt sem elhanyagolható szempont a biztonság. A védelmet tekintve is hatékony megoldás, hiszen elzárja a betörés lehetőségét az illetéktelen behatolók elől.
Árfekvésének köszönhetően máig az egyik leggyakoribb választás.

Külső tokos műanyag redőny

A külső tokos műanyag redőny kedvező ára miatt az egyik legnépszerűbb redőny típus. Könnyen felszerelhető és szinte bármilyen meglévő tokrendszerbe beszerelhető. A műanyag redőny rendszer a akár már meglévő nyílászárók elé utólagosan és beépíthető.

A műanyag redőny főbb jellemzői:

 • hajlított alumínium vagy horganyzott vaslemez tok
 • műanyag vagy alumínium oldallemez
 • csapágyazott tengely
 • a lefutósín gumikéderrel ellátott
Alumínium redőny

Az alumínium redőny minden alkatrésze alumíniumból készül. Rendkívül jó hőszigetelő akár a nyári melegről vagy a téli hidegről van szó.
Kiválóan ellenáll az időjárási viszontagságoknak. Az alumínium redőnyön található feltolás gátló megakadályozza az illetéktelen személyek bejutását a lakásba.
Az alumínium redőny rendszer a nyílászárók elé utólagosan is ráépíthető.

Az alumínium redőny főbb jellemzői:

 • kiváló hangszigetelés, hőszigetelés
 • szúnyoghálóval is kombinálható
 • RAL színskálából választható színek
 • igényektől függően motorizáltatható
 • egyes változatok MABISZ minősítéssel is rendelkeznek
Redőny motor

A redőnyök működtethetők gurtnival, kézi hajtókarral vagy a magas szintű eleganciát és kényelmet biztosító elektromos motorral.

Az automatizálással kapcsolatban kérje szakértő kollégáink véleményét és segítségét!

Reluxa

Bár a reluxa az egyik legrégebb óta használt árnyékoló, de az elmúlt évtizedek óta szinte semmit sem veszített népszerűségéből köszönhetően annak, hogy folyamatosan újabb és újabb típusokkal jelent meg a piacon.
Az alumínium lamellás vagy fa lamellás belső árnyékoló – egyszerű nevén reluxa – lakóterek, iroda helységek hangulatos és praktikus árnyékolója lehet, tekintve, hogy igen gazdag színválasztékával szinte öltözteti az adott helységet. A hagyományos felületeken kívül a reluxa kiválóan alkalmas tetőtéri és nagyobb lejtésű meredekebb üvegfelületekre egyaránt.
A reluxa egyik legnagyobb előnye, hogy a lamellák forgatásával a bejövő fény mennyisége és iránya is szabályozható vagy akár teljesen ki is zárható.
A reluxa kézi vagy motorikus vezérléssel egyaránt mozgatható, mennyezetre és homlokzatra is rögzíthető.

Alumínium lamellás reluxa

Árfekvésének köszönhetően a leginkább kedvelt és elterjedt reluxa típus.

Az alumínium lamellás reluxa főbb jellemzői:

 • kiváló árnyékoló hatás, a bejövő fény mennyisége és iránya is egyaránt szabályozható
 • a nap káros sugárzásának ellenáll, 100% -ban színtartó
 • házilag is egyszerűen szerelhető
 • egyedileg választható lamella szélesség
Fa lamellás reluxa

A trópusi fából készült fareluxa igazi meleg hangulatot kölcsönöz a lakásnak. A fa sajátosságának köszönhetően a fa szerkezet igen tömör és csomómentes. Nedves, párás helységekben nem ajánlott a használata.

A fa lamellás reluxa főbb jellemzői:

 • kiváló árnyékoló hatás, a bejövő fény mennyisége és iránya is egyaránt szabályozható
 • rendkívül dekoratív megjelenésű, továbbá meleg, természetes hangulattal ruházza fel a helységet
Napellenző

Könyök karos napellenző pergola, ablak és gigant napellenző

A különféle napellenzők kiválóan alkalmasak ablakok, balkonok, teraszok árnyékolására. A magas minőségű napellenzőink kizárólag UV álló ponyvával készülnek.
A kiválasztott napellenző tetszés szerint kérhető motoros működtetésű változatban is, ami további plusz szolgáltatásokkal kiegészülhet, mint szélérzékelő, fényérzékelő és esőérzékelő.
Nyílt falfelületre szerelés esetén javasoljuk az alumínium védőtető használatát, ezzel is védve a napellenző ponyváját az időjárási viszontagságoktól.

Szalagfüggöny

Fényáteresztő és fényzáró szalagfüggönyök

A szalagfüggöny a hagyományos fényáteresztő és sötétítő függöny minden tulajdonságát egyesíti. Elegáns, dekoratív megjelenésű, modern lakóterek, irodák árnyékolására egyaránt alkalmas.

Az aktuális trendeket követő színskálájával a szalagfüggöny mindig trendi kiegészítője lehet a helységnek. A lamellák elfordításával szabályozható a bejövő fény erőssége, illetve az adott helység teljesen el is zárható a külvilág tekintetei elől. A szalagfüggönyhöz használt textil fényáteresztő, a fényzáró általában fa vagy PVC alapú anyagból készül. A fából vagy a PVC alapú anyagból készült szalagfüggöny kiválóan alkalmas pl. számítógép termek illetve nedvesebb, nyirkosabb helységek árnyékolására is.

Az egyenes felületek mellett az ívelt ablakrészek esetében is kiválóan alkalmazhatóak. Kreatív megoldásként akár térelválasztóként is remekül funkcionál egy stílusában a helységhez illő szalagfüggöny.
A szalagfüggöny kézi vagy motorikus vezérléssel egyaránt mozgatható.

A szalagfüggöny főbb jellemzői:

 • az aktuális trendeket követő divatos színskálával kapható
 • kiválóan szabályozható a bejövő fény erőssége
 • könnyen tisztíthatók, mivel a lamellák portaszító impregnált felületűek
 • nedves nyirkos helységek árnyékolására is megfelel
 • akár térelválasztóként is funkcionálhat
 • házilag is felszerelhető
Szúnyogháló

Fix-zsanéros és mobil szúnyoghálók:
A szúnyogháló rolós vagy fix kivitelben rendelhető fix és rolós ablakra, csapó és tolóajtókra egyaránt. Műanyag, illetve alumínium profillal választható. A szúnyoghálóra felszerelt háló minden estben üvegszálas.
Felszerelhető már meglévő redőnyre vagy új redőny szerelése esetén kombinált kivitelben is rendelhető.

Fix szúnyogháló:
A fix szúnyogháló műanyag vagy alumínium kerettel, üvegszálas hálóval rendelhető. Mivel árfekvésük igen kedvező és viszonylag könnyen felszerelhetők, ezért igen népszerűek kisebb ablakfelületekre is. A fix szúnyogháló kívülről rögzíthető a nyílászáró külső tokozatába.

Zsanéros szúnyogháló:
A régi hagyományos szúnyogháló ajtóval szemben a mai már vastag alumínium profilból készül. A zsanéros szúnyogháló ajtó ötvözi a zsanéros szúnyogháló minden praktikusságát és a mobil szúnyogháló elegáns megjelenését. Hagyományos és rugós zsanérral is választható.

Mobil szúnyogháló:
Sok esetben elkerülhetetlen, hogy a szúnyogháló mozgatható legyen, erre az esetre javasolt a mobil szúnyogháló. A mobil szúnyoghálóajtó kisebb teraszajtókra vagy nagyobb egyoldalas teraszajtókra két oldalas, dupla tokos kivitelben ajánlott. A függőleges mozgatású mobil szúnyogháló ablakokra, a vízszintes mozgatású teraszajtókra javasolt. A szúnyogháló szerkezete teljes egészében alumínium profilból készül üvegszálas háló felhasználásával.

Nem tud dönteni milyen árnyékolási megoldás lenne ideális otthonába? Segítünk, hogy a legjobbat választhassa!

Ne maradjon le aktuális akciónkról!
Kérjen személyre szabott ajánlatot most!

  (A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges)
  [Amennyiben rendelkezik tervvel, kigyűjtött konszignációval, töltse fel!]

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató-t

  Fel