Nyílászárócsere szakszerűen, precízen, határidőre!

Aggódik, hogy a régóta tervezgetett nyílászárócsere túl sok gonddal, kosszal és nem várt problémákkal fog zajlani?
Forduljon hozzánk bizalommal! Szakmai tapasztalunk és partnereink véleménye a biztosíték arra, hogy a megrendelt nyílászárócsere Önnél is a megbeszéltek szerint szakszerűen, pontosan, határidőre történik!
Hogyan kérhet pontos árajánlatot?

Nyílászárócsere előtt mindig kérjen egy pontos, mindenre kiterjedő írásos árajánlatot. Az ajánlatkérő űrlapunkon keresztül vegye fel velünk a kapcsolatot és írja le a pontos igényeit. kollégáink 24 órán belül felkeresik Önt telefonon és egyeztethetnek a további részletekről, mint például a pontos méretek és a helyszíni felmérés. Ha bármely okból bizonytalan a méretek megadásban elegendő hozzávetőleges infót megadni és kollégáink a helyszínen majd felveszik a pontos adatokat.

Árajánlat készítés előtt lesz helyszíni felmérés?

Természetesen, minden esetben van helyszíni felmérés, csak a helyszín megtekintése után lehet pontos árajánlatot adni és ezt követően elkezdeni a munkát. Ha Önnek már megvannak a beépíttetni kívánt nyílászárók abban az esetben is szükséges a helyszíni felmérés.

Milyen alapanyagokból készülnek a nyílászárók?

Az általunk forgalmazott nyílászárók kizárólag magas minőségű, szigorúan ellenőrzött minőségű német – Salamander és Aluplast – alapanyokból készülnek.

Hol gyártják a nyílászárókat?

Elsősorban a magyar gyártású HEVESTHERM kiváló ár-érték arányú nyílászáróit forgalmazzuk, így biztosítva a teljes körű magyar garanciát és ügyintézést.

Mi a helyzet a szabványtól eltérő, egyedi méretezésű nyílászárókkal?

Önnek egyedi méretezésű ajtókra, ablakokra van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal, mi akár a legkülönlegesebb igényeknek megfelelően is kínálunk megoldásokat!

Mit tegyen nyílászárócsere előtt? (előkészületek)

Ablakcser, ajtócsere előtt lehetőség szerint egy körülbelül 2m-es körzetből érdemes a bútorokat, berendezési tárgyakat, szőnyegeket elvinni, hogy szakembereink a bontás és beépítés során is könnyen hozzáférhessenek a munkaterülethez.

Panel lakás esetében is van kőművesmunka?

Amennyiben Ön panellakásban él nem nyílászáró csere esetén nem kell kőműves munkával számolni. A panel lakásokban műanyag takarólécekkel tüntetjük el a szerelési hézagokat.

Mennyi garanciát adunk?

Minden beépítésre kerülő nyílászáróra 7 év garanciát adunk, továbbá a szakmunkára egy év beépítési garanciát vállalunk. A beépítést követően igény szerint további rendszeres nyílászáró karbantartás is igényelhető.

Nálunk így történik egy nyílászárócsere…
1. A választott ajtókat, ablakokat a helyszínre szállítjuk

A megrendelt nyílászárókat előzetes időpont egyeztetést követően házhoz szállítjuk. Az ajtókat, ablakokat körültekintően szállítjuk, figyelünk, hogy a műanyag ablakok tok és szárnyrésze teljesen karcmentes maradjon. Erről az erős fóliacsomagolás és a profilra ragasztott védőfólia is gondoskodik.

2. Ablakcsere-ajtócsere Előkészítjük a munkafolyamatot

A lehető legkevesebb kosz és por érdekében javasoljuk a helyiségben lévő bútorokat takarófóliával befedni.
nem egy új otthon, hanem egy felújítandó ingatlan nyílászáró cseréjéről beszélünk, akkor a következő lépés a meglévő ablakok kibontása, az ablakszárnyak eltávolítása

3. Kibontjuk a régi ablakokat, ajtókat

Ahhoz, hogy a régi ablaktok könnyen kivehető legyen a tokot kisebb darabokra vágjuk. Így kiemeléskor kevésbé sérül fal szerkezete. Bontás után kitisztítjuk és por mentesítjük ablak nyílást.
A keletkezett törmeléket és ablak darabokat igény szerint elszállítjuk.

4. Felszereljük a toktoldót

Van, hogy nem az eredeti méretnek megfelelő ablak vagy ajtó fog a régi helyére kerülni. Ebben az esetben az ablak vagy ajtó tokját egy toktoldóval meg kell szélesíteni. Ha előzetesen már redőny vagy külső hőszigetelés is van a homlokzaton szintén a toktoldó a megoldás. A toktoldó teljesen rásimul a tokra, így már nem marad más, mint rápattintani és rácsavarozni.

5. Előkészítjük a szintezést

A kibontott és megtisztított nyílásba beillesztjük az új ablakot így előkészítjük a szintezést. Hogy mindeközben az ablak ne mozduljon el faékkel gondosan alátámasztjuk. Ahhoz, hogy a szintezés tökéletes legyen speciális szintezőpárnákat használunk. Így biztosítva a tökéletes vízszintes beállítást.

6. Szintezés precíz folyamata

Az ablakcsere egyik sarkalatos pontja az ablak tökéletes vízszintes és függőleges szintezése. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy az ablakbeépítés ezen fázisa tökéletes legyen, hogy a későbbiekben kifogástalanul működjön a nyílászáró. Amennyiben ez nem így történik abban az esetben az ablak magától becsukódhat vagy kinyílhat.

7. Rögzítjük az ablakot

A megvan a tökéletes vízszint jöhet az ablak tokon keresztüli rögzítése. A nyílászáró méretétől függően a megfelelő méretű tokrögzítő csavarral érjük el a maximális stabilitást. Ha Ön nem szeretné, hogy átfúrjuk a tokot használhatunk tokrögzítő fület is. Ez a fül a tok külső részéhez kapcsolódik. Az, hogy hová kerülnek a rögzítési pontok és történik a fúrás nagyban hozzájárul az ablak műszaki és hőszigetelő képességének megtartásához.

8. Előkészítjük a hőszigetelőhab használatát

Ha megtörtént a megfelelő rögzítés vízpermettel megtisztítjuk a nyílászáró melletti falfelületet. A hőszigetelő hab jobban képes megtapadni nedvesebb felületen, ezzel maximalizálhatjuk az ablak hőszigetelő képességét.

9. Pur-habbal kitöltjük a réseket

Ahhoz, hogy maximalizáljuk az ablak hő-és hangszigetelő képességét mindenképpen figyelnünk kell a kisebb rések megszűntetésére. Erre a célra kiválóan alkalmas a speciálisan ablakokhoz kifejlesztett pur hab
Igény szerint a pur hab köré párazáró szigetelést is tudunk felvinni. Ezzel az ablak és a fal közötti purhab élettartama meghosszabbítható védve a nyílászárót a páralecsapódástól.

10. Felhelyezzük az ablakszárnyakat

Eljött az ideje, hogy felhelyezzük az ablakszárnyakat. A szárnyakat óvatosan az alsó majd a felső stiftre csúsztatjuk majd stifttel rögzítjük. Ha jól végeztük a munkánkat az ablak innentől kezdve tökéletesen nyit és zár.

11. Már csak a végső simítások vannak hátra

Következhetnek a nyílászárócsere utolsó lépései: felhelyezzük a kilincset és rögzítjük a csavarfejeket takaró kupakokat. Az ablakokon lévő védő fóliaréteget csak a falak festése után javasoljuk, ezzel is védve az ablakot.

Ne maradjon le aktuális akciónkról!
Kérjen személyre szabott ajánlatot most!

    (A *-gal jelölt mezők kitöltése szükséges)
    [Amennyiben rendelkezik tervvel, kigyűjtött konszignációval, töltse fel!]

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató-t

    Fel